Mediafax.biz Exclusiv

Schenker Romtrans: Nu ştim ce direcţie ia economia, dar clienţii sunt pesimişti

Autor: Mirabela Tiron

15.02.2012, 19:47 230

"Scopul nostru este să depăşim rezultatele financiare din anul anterior şi deci încercăm să ne menţinem optimişti în 2012, deşi clienţii noştri au o perspectivă negativă în ceea ce priveşte acest an. Nu ştim spre ce direcţie se îndreaptă economia şi de aceea nu vreau să fac estimări cu privire la cifra de afaceri pe acest an", a declarat Albin Budinsky.

El spune despre rezultatele obţinute anul trecut că au fost mult mai bune decât în 2010, că este mulţumit de acestea, dar le va prezenta la sfârşitul lunii martie. Şeful companiei aştepta pentru anul trecut afaceri de 80 de milioane de euro, după ce în primul semestru compania înregistrase o creştere cu 20% a veniturilor.

Compania activează în domeniul transportului intern şi internaţional de mărfuri pe cale rutieră, feroviară, maritimă şi aeriană şi are clienţi din toate industriile. Anul trecut, pe transportul intern, cel mai mare impact pozitiv a fost înregistrat de comenzile din domeniul auto.

Budinsky, care coordonează 1.200 de angajaţi în România, susţine că debutul acestui an nu a fost la fel de puternic precum s-a previzionat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, dar speră ca din al doilea trimestru compania să obţină rezultate mai bune.

"Avem planuri mari pentru 2012. Vom continua să extindem reţeaua şi portofoliul de clienţi pe piaţa românească. Plănuim să deschidem un nou hub în Cluj şi odată cu această deschidere să dezvoltăm reţeaua internă pentru o mai bună gestionare a expediţiilor." DB Schenker Romtrans a închiriat anul acesta un depozit de 5.200 de metri pătraţi în proiectul Phoenix Logistics Center din apropierea hipermarketului Carrefour Militari, potrivit firmei de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle, agentul tranzacţiei.

Proiectul logistic este deţinut de firma Aviva Investors şi are o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi, restul spaţiilor fiind vacante.

Firma Schenker Romtrans a rezultat în urma achiziţiei de către Schenker a casei de expediţii Romtrans la sfârşitul anului 2008, în urma unei tranzacţii estimate la 90 milioane de euro. Compania-mamă, DB Schenker, este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de transport din lume, cu afaceri de aproximativ 15 miliarde de euro în 130 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO