Mediafax.biz Exclusiv

Statul, deşi are active uriaşe, cu un risc pe măsură, este asigurat în proporţie de maxim 10%

Autor: Sorin Pâslaru

03.11.2011, 14:40 72

El estimează că potenţialul de creştere al industriei de asigurări este la nivelul firmelor mijlocii, în condiţiile în care o mare parte din firmele mari româneşti au încheiat deja asigurări, iar sucursalele multinaţionalelor intră în programele globale ale companiilor-mamă.

"Fiecare deţinător de proprietate trebuie să-şi poarte de grijă. Din păcate, statul, deşi are active uriaşe cu un risc pe măsură, spre exemplu în companiile energetice, nu este asigurat decât în proporţie de maximum 10%", spune Ţuca.

Directorul AON România apreciază că firmele mari româneşti sunt asigurate în proporţie de 60-70%, iar sucursalele multinaţionalelor în proporţie de 90%.

"Companiile cu capital românesc încă nu dispun de un risc management adecvat.Dar criza arată că nevoia de a avea o acoperire care să-ţi permită refacerea businessului este cu atât mai acută acum.", a explicat Ţuca.

El consideră că brokerajul în asigurări nu este încă suficient perceput ca valoare adăugată clientului.

Piaţa asigurărilor din România se ridică la circa 2 miliarde de euro, din care 400 milioane de euro asigurări de viaţă.

Cei mai mari competitori ai AON sunt în România Porsche Broker, UniCredit Insurance Broker, Marsh România, VBL Broker şi Gras Savoye.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO