Mediafax.biz Exclusiv

Valoarea unui credit acordat de BIRD pentru închiderea minelor a fost redusă cu 31 milioane dolari

Autor: Carol Dan

04.01.2012, 18:15 71

"Confirmăm anularea a 31,08 milioane de dolari şi, prin urmare, reducerea sumelor împrumutului de la 120 milioane de dolari la 88,91 milioane de dolari. Anularea este urmare a celor convenite împreună cu reprezentanţii BIRD, şi anume că, întrucât unele lucrări pentru închiderea anumitor mine precum şi unele subproiecte din cadrul componentei de regenerare socioeconomică nu mai pot fi implementate până la 30 mai 2012, fondurile aferente trebuiesc anulate", se arată într-o scrisoare a Ministerului Finanţelor Publice (MFP) transmisă BIRD şi anexată unui proiect de hotâre de guvern.

De asemenea, Guvernul a cerut extinderea datei limită de tragere de la 30 noiembrie 2011 la 30 mai 2012, "ceea ce va permite finalizarea lucrărilor începute şi nefinalizate", se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Acordul de împrumut cu BIRD, parte a grupului Băncii Mondiale, a fost semnat în ianuarie 2005, fondurile fiind alocate unui proiect de închidere a minelor, refacerii mediului şi regenerării socioeconomice, derulat de Ministerul Economiei.

Cererea de diminuare a creditului a fost făcută de Ministerul Economiei, în urma reevaluării costurilor activităţilor finanţate în cadrul proiectului şi a stadiului lucrărilor.

MFP arată că modificările acordului de împrumut semnat cu BIRD "nu sunt de natură să sporească obligaţiile financiare ale României faţă de instituţia bancară sau să determine noi condiţionalităţi economice faţă de cele convenite iniţial între părţi".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO