Politică

Asociatia Magistratilor contesta alegerile din CSM

29.03.2005, 00:00 26


Asociatia Magistratilor din Romania solicita verificarea - in prezenta membrilor sai - a actelor incheiate o data cu alegerile care au avut loc in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Reprezentantii Asociatiei Magistratilor afirma ca o verificare a documentelor legate de alegerile pentru noul CSM ar fi necesara pentru a creste credibilitatea acestei institutii a magistratilor si pentru a inlatura orice suspiciuni legate de corectitudinea desfasurarii alegerilor.


Nu este prima contestare a alegerilor in CSM. In momentul in care Senatul a validat noua formula a Consiliului, Asociatia Magistratilor a ridicat semne de intrebare asupra corectitudinii votului. In replica la aceste sesizari, reprezentantii CSM au afirmat ca nu au existat nereguli care sa determine repetarea sau invalidarea alegerilor.


In noua formula a Consiliului Superior al Magistraturii se regasesc persoane controversate, contestate la momentul alegerii si de ministrul justitiei, Monica Macovei. Este vorba de secretarul general al CSM, Ion Popa, si de adjunctul acestuia, Ilie Piciorus. A existat suspiciunea, invocata de Macovei, potrivit careia Popa a organizat un concurs pentru o functie in justitie pe care tot el l-a castigat. Piciorus a fost procurorul care l-a anchetat, in 1985, pe disidentul Gheorge Ursu, asasinat in inchisoare, dar numele sau apare si in dosarul privind moartea procurorului Panait.


Un alt magistrat controversat este procurorul Alexandru Tuculeanu, al carui nume este legat de cazul Gheorghe Ursu, de dosarul Armaghedon, precum si de dosarul mineriadei 13-15 iunie din Piata Universitatii. mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO