Politică externă

In SUA, alerta inainte de ziua nationala

02.07.2004, 00:00 9

Agentiile de informatii americane au avertizat in legatura cu posibilitatea comiterii unui atac terorist in perioada sarbatorii nationale de la 4 iulie, au anuntat oficiali americani, citati de Washington Times.
Subsecretarul pentru Securitate Interna, Asa Hutchinson, a precizat ca raportul nu sugereaza ca ar fi necesara modificarea nivelului alertei teroriste, care este in prezent la galben (ridicat).
Oficialii americani sunt ingrijorati inca din luna aprilie din cauza posibilitatii ca reteaua terorista al-Qaida sa profite de sarbatorile nationale sau de intrunirile liderilor politici, pe perioada verii, pentru a ataca Statele Unite sau interesele americane.
Tousi, purtatorul de cuvant al FBI, Bill Carter, a declarat ca nu exista nici o informatie "specifica sau credibila" privind sarbatoarea de 4 iulie, pana la aceasta data.
"Posibilitatea unui atac exista, cu siguranta", a afirmat el.  Agentiile de informatii au dovezi privind infiltrarea teroristilor al-Qaida pe teritoriul Statelor Unite, in ultimele luni, printre acestia figurand si un important lider al retelei, care este urmarit indeaproape de serviciile de spionaj. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO