Prima pagina

Balkan Airline are probleme cu pilotii

04.05.2000, 00:00 20



Cei 260 de piloti ai companiei aeriene bulgare Balkan Airline au intrat ieri in greva, cerand marirea salariilor si imbunatatirea conditiilor de securitate, informeaza Reuters.

Patru zboruri catre Europa Centrala si de Vest, precum si o cursa interna, au fost anulate pana ieri la pranz, ceea ce a provocat un val de nemultumire in randul sutelor de pasageri aflati pe aeroportul din Sofia. Plamen Andonov, lider al sindicatului controlorilor de trafic, a declarat ca organizatia va decide astazi daca se va solidariza cu miscarea de protest a pilotilor. Acest lucru va determina si anularea zborurilor companiilor aeriene straine care efectueaza curse spre si din Bulgaria.

Baruh aakarov, un oficial al Balkan Airline, citat de postul public de radio bulgar, a declarat ca, daca greva pilotilor va dura mai mult de 24 de ore, compania va fi nevoita sa-si sisteze activitatea. Ulterior, el a revenit asupra declaratiei, spunand ca actionarul majoritar al Balkan Airline, firma israeliana Zeevi Holdings, va hotari ce se va intampla in continuare. "Suferim pierderi de un milion de dolari pe zi, dar patronii vor fi cei care vor decide cat timp vor accepta aceste pierderi", a spus aakarov. aeful Agentiei de Privatizare, Zahari Jeliskov, a declarat ca, potrivit contractului de privatizare a Balkan Airline, noii proprietari nu pot inchide compania timp de trei ani. Zeevi Holdings, care a cumparat cu numai 150.000 de dolari 75% din actiunile Balkan in iunie anul trecut, a promis ca va investi 100 de milioane de dolari in companie, in urmatorii cinci ani, si ca va plati datoriile acesteia in valoare de 100 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO