Prima pagina

Interbrands, afaceri de 340 mil. euro la semestru

Interbrands, afaceri de 340 mil. euro la semestru
13.09.2006, 19:53 28

Interbrands Marketing & Distribution, cea mai mare companie de distributie de bunuri de larg consum din Romania, a realizat o cifra de afaceri de 1,2 miliarde de lei (aproximativ 340 mil. euro) pe primul semestru, in crestere cu 21% in lei fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Compania si-a mentinut ritmul de crestere organica din primele trei luni ale anului, potrivit directorului general al companiei, Rand Sherif, dar a decis recent sa isi extinda portofoliul.
"Ne-am extins portofoliul de produse alimentare cu brandul Pambac, care nu concureaza cu brandurile partenerilor nostri mai vechi, ca parte a strategiei noastre de consolidare pe segmentul alimentar", a declarat pentru ZF Rand Sherif.
Pambac este al doilea producator care intra pe lista partenerilor Interbrands in acest an, dupa producatorul american de bauturi energizante Rockstar, ale carui produse sunt distribuite pe piata locala de catre Interbrands.
Interbrands Marketing & Distribution a inregistrat in 2005 un ritm de crestere al afacerilor de 23% in lei, pana la nivelul de 2,2 mld. lei (607 mil. euro).
Printre partenerii Interbrands se afla Procter & Gamble, British American Tobacco, Gillette (divizie apartinand P&G), Orkla Foods, Nestle si Kotanyi.
Piata romaneasca de distributie este foarte competitiva si aceasta caracteristica se va accentua si mai mult in viitor, odata cu intrarea pe piata unica.
Transformarile retailului autohton prevazute pentru urmatorii 4-5 ani reprezinta cea mai mare oportunitate pentru companiile de distributie. Primii ani dupa integrare vor creste consumul de bunuri de larg consum (FMCG) si afacerile distribuitorilor, pe fondul intrarii pe piata a unor noi branduri si retele internationale de magazine, dar si al imbunatatirii nivelului de trai.
Interbrands Marketing & Distribution a intrat pe piata romaneasca in anul 1993 si face parte din Sarkis Group International, o afacere de familie cu sediul central in Beirut, capitala Libanului.
Grupul mai este prezent pe pietele din Bulgaria, Cipru, Belarus, Emiratele Arabe, Liban, Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO