Prima pagina

Restructurati inainte sa fie nevoie!

Restructurati inainte sa fie nevoie!

Ministrul muncii Paul Pacuraru la conferinta ZF de ieri: Cele mai mari minusuri de personal sunt in constructii, industrie usoara si industria auto.

20.03.2008, 18:51 10

Piata fortei de munca se afla in fata unui paradox: pe de o parte se confrunta cu o criza tot mai accentuata a fortei de munca, in timp ce multe dintre companiile din mediul privat se afla in plin proces de restructurare, au fost concluziile conferintei de resurse umane "Cati bani aduce in companie un management bun al resurselor umane", organizata ieri de Ziarul Financiar cu sprijinul Accor Services si in parteneriat cu Rompetrol, People First si Ericsson. Restructurarile nu reprezinta neaparat un lucru negativ, ci sunt o oportunitate pentru schimbare, iar companiile si angajatii implicati in procese de restructurare ar trebui sa se considere norocosi. "Unele companii raman la fel timp de 20 de ani si acesta este motivul pentru care avanseaza cu doar 5 - 10% pe an. Daca nu te schimbi, risti sa iesi de pe piata si sa devii demodat", spune Alain Cardon, specialist in coaching si management. Desi perceptia in piata este de cele mai multe ori negativa, restructurarile nu trebuie identificate cu o problema, ci reprezinta o reactie sanatoasa la schimbarile din piata. Restructurarea este la fel de dificila in Romania ca si in alte tari pentru ca oamenii resping schimbarea, sunt reticenti la schimbare, a spus si Frantisek Rerucha, director shared services in cadrul CEZ Romania, actionarul majoritar al fostei filiale Electrica Oltenia, care va disponibiliza in acest an aproximativ 300 de angajati. "Trebuie sa informezi angajatii si trebuie sa tii cont de comunicarea cu acestia", a mai precizat Rerucha. Cateva mii de oameni vor fi afectati de restructurari in acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO