Profesii

Criza a creat noi joburi în bănci: „recuperatorii“ de credite

Criza a creat noi joburi în bănci: „recuperatorii“...

Autor: Corina Mirea

23.06.2013, 10:23 773

Băncile care au tăiat mii de joburi în ultimii ani deoarece au rămas fără clienţi cărora să le vândă credite nu au renunţat, în mod surprinzător în acest climat nefavorabil, să mai recruteze oameni, dar profilul „bancherului“ căutat în prezent s-a schimbat radical faţă de perioada de boom economic.

Din ce în ce mai multe bănci au început să posteze fie pe site-urile proprii, fie pe deja „tradiţionalele“ platforme de recrutare online anunţuri pentru poziţii de ofiţeri de colectare credite sau creanţe şi pentru funcţii de manageri de risc.

Astfel, dacă în trecut erau căutaţi vânzători de credite, acum a venit rândul celor care să convingă clienţii să şi plătească înapoi acele credite, unele acordate cu prea multă largheţe.

„Joburile de ofiţer de colectare credite sau de manager de risc erau şi înainte de criză, însă nu atât de vizibile. De atfel, în acea perioadă cei care se ocupau de colectarea creditelor restante erau chiar oameni din interiorul băncii, iar în ultima perioadă  au apărut tot mai multe astfel de poziţii pe piaţa muncii şi pentru cei care îşi caută un loc de muncă“, spune Mirela Marinescu, recruitment manager în cadrul grupului cu activităţi în domeniul resurselor umane APT.

Citiţi articolul integral pe zfcorporate.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24