Profesii

Studiu: Bucureşti, locul 98 din 110 în topul celor mai bune oraşe pentru millennials

Studiu: Bucureşti, locul 98 din 110 în topul celor mai...

Autor: Roxana Rosu

01.03.2018, 14:57 744

Bucureştiul a fost inclus într-un top al celor mai bune oraşe pentru millennials realizat de platforma de căutare de apartamente Nestpick, capitala României fiind pe locul 98 din 110 în clasamentul general, dar pe poziţia cinci din punct de vedere al criteriilor legate doar de nevoile esenţiale.

Pe primul loc în topul general, care analizează 17 criterii, se află Berlin, Montreal, Londra, Amsterdam, Toronto, Vancouver, Barcelona, New York, Koln şi Manchester, care acoperă cel mai bine aşteptătile tinerilor cu privire la ecosistemul de startupuri, accesibilitatea locuinţelor, toleranţă, universităţi, preţuri şi viaţa de noapte.

Incluzând doar zona de nevoi de bază (locuinţe, mâncare, transport, sistem medical, viteza internetului, universităţi şi acces la contracepţie), Bucureştiul se află pe locul cinci, devansat de Seul, Taipei, Bangkok şi Brno.

Lista oraşelor diferă în funcţie de anumite criterii, iar millennials pot opta în funcţie de aşteptările personale. De exemplu, cei care caută o aventură sau o experienţă în străinătate se pot orienta spre oraşele care conduc în lista de Nevoie de Bază, în timp ce cei care sunt interesanţi de oportunităţi de muncă ar trebuie să aleagă ceva din Top 10 Business Ecosystem.

”Millennials au crescut într-o lume care se micşorează, în care internetul deschide drumuri la care părinţii lor nici nu puteau visa şi companiilor aeriene low-cost oferă şansa de a călători. Este posibil acum să trăieşti şi să munceşti oriunde în lume, iar aceste oportunităţi modelează felul în care va arăta lumea generaţiilor viitoare. Trebuie să învăţăm să ne adaptăm la nevoile tinerilor pentru a avea o economie prosperă”, spune Ömer Kücükdere, Managing Director la  Nestpick.

Dintre marile metropole, Beijing are cel mai bun rating la criteriul Piaţa Muncii, New York la cel de Startup, Hong Kong la turism, Guadalajara (Mexic) la locuinţe, Bangkok pe mâncare, Oslo pe transport, Tokyo pe sănătate, Seul la viteza interntului, Londra pe zona de universităţi, Berlin ocupă primul loc din punct de vedere al vieţii de noapte, iar Beijing are cele mai mici preţuri la bere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO