ZF 24

Actiunile Oil Terminal au castigat 7% in deschiderea Bursei. Indicii sunt din nou in crestere

14.04.2010, 11:21 27

Actiunile operatorului portuar Oil Terminal Constanta (OIL) aucastigat aproape 8% in prima ora de tranzactionare pe Bursa, pefondul unor tranzactii de peste 1,3 mil. lei. Interesul ridicatpentru titlurile OIL vine in contextul in care Romania, Georgia siAzerbaidjan au semnat un memorandum pentru constructia unui nougazoduct care ar urma sa aduca gazul azer in Romania.

Proiectul isi propune sa transporte gaze azere prin Georgia siRomania prin intermediul a doua terminale de gaze lichefiate, unulpe teritoriu georgian si unul la Constanta, iar investitorii de peBursa au speculat posibila implicare a Oil Termina in acestproiect, compania din Constanta fiind in prezent principalulterminal petrolier de la Marea Neagra.

Gazele aduse din Azerbaidjan ar urma sa fie livrate mai apoi catrealte tari, prin intermediul unor conducte prin Bulgaria si Ungaria,potrivit proiectului, ceea ce a determinat si cresterea actiunilorTransgaz Medias (TGN), compania fiind singurul operator local detransport al gazelor naturale. Actiunile TGN urcau cu 1,9%.
Indicele BET al celor mai importante zece companii listate acastigat in prima ora 0,6%, in timp ce SIF-urile cresteau in mediecu 0,86%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO