ZF 24

Blue Air estimează 1,35 milioane de pasageri, trafic în scădere cu 10%

Blue Air estimează 1,35 milioane de pasageri, trafic în...

Autor: Mirabela Tiron

23.12.2013, 00:06 159
Compania aeriană low-cost Blue Air estimează până la finalul anului 1,35 milioane de pasageri, trafic în scădere cu circa 10% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei şi calculelor ZF.
 
„În decembrie gradul de ocupare este de peste 90%. Am suplimentat mai multe zboruri pentru luna decembrie, din care Londra, Bruxelles, Roma, cu plecare atât din Bucureşti, cât şi din Bacău“, au transmis reprezentanţii companiei aeriene.
 
Blue Air a transportat anul trecut 1,5 milioane de pasageri. În octombrie anul acesta, tranzacţia prin care Blue Air a trecut de la Nelu Iordache, fondatorul companiei, aflat în arest, în proprietatea a patru noi acţionari români s-a finalizat.
 
Noul proprietar al brandului creat în 2004 de către Iordache este compania Blue Air - Airline Management Solutions, înfiinţată în aprilie anul acesta. Compania este controlată de fostul pilot al Blue Air Teodor Cristian Rada (33%), de Marius Mihail Puiu (33%), de Tudor-Zamfir Constantinescu, şi el fost pilot al companiei aeriene (17%), şi de Luciana Păunescu (17%). Luciana Păunescu deţine Blue Air Travel şi a fost director executiv la compania Maxitours Belgia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro