ZF 24

Bursele asiatice continua sa avanseze pentru a doua zi consecutiv

30.05.2008, 10:01 13

Bursele asiatice au inregistrat castiguri in sedinta de azi, conduse de optimismul in privinta unui dolar mai puternic si al pretului petrolului in scadere, informeaza Bloomberg.

Cresterea dolarului fata de yen a ajutat companiile auto a caror piata principala de desfacere este SUA. Yamaha Motor, al doilea mare producator de motociclete din lume a inregistrat avansuri. Bridgestone, al doilea mare producator de anvelope din lume a inregistrat avansuri ca urmare a scaderii pretului petrolului.

Indicele MSCI Asia Pacific a castigat 1,1% la Bursa din Tokio, noua din cele zece grupuri industriale incheind ziua pe verde. Indicele japonez Nikkei 225 a urcat cu 1,5%, inregistrand cea mai inalta valoare din 10 ianuarie pana in prezent.

Majoritatea indicilor regionali au avut de castigat. Bursa indiana a inregistrat unele din cele mai mari avansuri, dupa aparitia datelor cu privire la o crestere economica de 8,8%, cu mult mai mare decat cea estimata, de 8,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO