ZF 24

China a identificat primul caz de Omicron. Purtătorul a fost izolat

China a identificat primul caz de Omicron. Purtătorul a...

Autor: Dorin Oancea

14.12.2021, 07:52 29

China a detectat primul caz de variantă de coronavirus Omicron din zona continentală, ceea ce reprezintă o nouă provocare pentru strategia ţării "zero-Covid" în perspectiva Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, scrie CNN.

Autorităţile sanitare din oraşul portuar Tianjin, situat în nordul ţării, au reuşit să identifice şi să izoleze purtătorul variantei - un călător care a sosit din străinătate la 9 decembrie, înainte ca acesta să pătrundă în comunitate, a anunţat presa de stat.

Persoana infectată a fost identificată iniţial ca fiind un purtător asimptomatic. Secvenţierea ulterioară a genomului, analizată de Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor, a confirmat că era vorba de varianta Omicron.

Omul este acum tratat în izolare în spital, a precizat raportul, fără a oferi alte detalii.

Varianta Omicron, care se răspândeşte rapid, a stârnit alarme în întreaga lume, determinând guvernele să impună restricţii de călătorie. Varianta a fost raportată în peste 50 de ţări de când a fost detectată pentru prima dată, în Africa de Sud, la sfârşitul lunii trecute.

Experţii chinezi în domeniul sănătăţii publice şi mass-media de stat şi-au exprimat anterior încrederea în capacitatea ţării de a aborda noua variantă, citând măsurile stricte de control la frontieră ale Chinei şi capacitatea acesteia de a identifica şi izola rapid cazurile infectate şi contactele apropiate ale acestora.

În China, toate persoanele care sosesc în străinătate trebuie să fie testate pentru Covid înainte de a părăsi aeroportul, urmate de cel puţin două săptămâni de carantină centralizată. Aceasta este adesea urmată de o altă perioadă lungă de izolare la domiciliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO