ZF 24

Circulatie dificila pe Valea Jiului din cauza caderilor de pietre

29.03.2007, 12:36 20

Circulatia rutiera pe Defileul Jiului se desfasoara pe un singur sens, dupa ce mai multe bucati de stanca au cazut de pe versanti.

In urma ploilor din ultimele zile, bucati de stanci si material marunt au cazut pe carosabil, punand in pericol siguranta autovehiculelor.

Seful Sectiei Drumuri Nationale Targu-Jiu, Dorel Leustean, a declarat, joi, ca circulatia pe DN 66, pe tronsonul Bumbesti Jiu - Petrosani, se face cu restrictii, pe un singur fir, in zona Carligul Intors, la kilometrul 110 + 700, dupa ce in cursul noptii pe sosea au cazut stanci de pe versantul estic al raului Jiu.

Circulatia rutiera in Defileul Jiului a fost oprita total, miercuri dupa-amiaza, pentru aproximativ doua ore, din cauza caderilor de stanci de pe versanti. O bucata de stanca in greutate de circa 20 de tone s-a desprins de pe munte si a cazut intr-o zona in care iarna trecuta traficul a mai fost blocat de cateva ori din motive similare. Stanca a blocat circulatia pe un singur sens de mers, dar in cursul serii de miercuri de pe versant au mai cazut si alte bucati de piatra, traficul fiind oprit pe ambele sensuri. Echipele de interventie de la Administratia Drumurilor Nationale au sosit imediat in zona si au reusit deblocarea soselei pe un sens de circulatie.

Duminica, traficul a fost blocat in acelasi punct, din cauza aluviunilor care s-a scurs de pe versanti. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO