ZF 24

City, varianta madrilena

City, varianta madrilena
30.12.2009, 19:17 31

Oficialitatile din Madrid vor construi un nou centru financiarin nordul capitalei, care sa rivalizeze cu faimoasele City ofLondon sau Canary Wharf. Ambitiosul proiect va cuprinde 20 dezgarie-nori, inclusiv patru cladiri-turn de peste 60 de etaje.


Faza initiala a proiectului - numit Operatiunea Chamartin - aprimit unda verde luna trecuta de la autoritatile madrilene, careau alocat 11 miliarde de euro pentru intregul proiect.
Proiectul de proportii, care ar urma sa fie finalizat in 12 ani,este promovat ca o solutie pentru scoaterea capitalei spaniole dinrecesiune si promite crearea a 25.000 de locuri de munca.

Primarul Madridului, Alberto Ruiz-Gallardon, declara ca este vorbade o miscare strategica, menita sa creeze locuri de munca pe timpde criza.
"Este un proiect de dimensiunea zonelor La Defense sau Austerlitzdin Paris, similar cu transformarea urbana a Berlinului si cudezvoltarea districtelor Broadgate sau Canary Wharf din Londra.Proiectul are rolul de a intari pozitia Madridului pe planinternational, permitandu-i sa rivalizeze ca centru de afaceri cucapitale nord-europene precum Parisul sau Londra", a spusRuiz-Gallardon.

Proiectul, cu o suprafata de 300 de hectare, va cuprinde oextindere spre nord cu 3,5 km a principalei artere de circulatie aorasului, Paseo Castellana.
Gara Chamartin va fi complet reconstruita subteran, sinele fiindredirectionate printr-o retea de tuneluri, ceea ce va permite oreamenajare a zonei de suprafata, inclusiv crearea a 500.000 metripatrati de spatii verzi.

Planurile includ construirea a 6.000 de locuinte si birouri noi, peo suprafata de 1 mil. metri patrati.
Autoritatile spera ca noul district va convinge companiilepozitionate central sa se mute in nord, decongestionand zonacentrala si traficul.
Planurile urmeaza sa fie supuse unor consultari publice inainte dea primi aprobarea finala in primavara anului 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO