ZF 24

Clujenii au cumparat Dacia Sandero de aproximativ un milion si jumatate de euro

28.09.2008, 16:59 54

Dacia Service Cluj-Feleac, companie membra a OTC Group si dealer local Da­cia, a înregistrat în primele trei luni de la lan­sarea oficiala pe piata romaneasca a modelului Sandero 521 de co­menzi de achizitionare a noului au­to­tu­rism. Tot în a­ceasta perioada de timp com­pania clu­jea­na a comercializat 200 de masini Dacia Sandero, valoarea medie a vanzarilor fiind de aproximativ 1,5 mil. euro.

Dealerul clujean preconizeaza ca va li­vra pana la finele anului în curs un nu­mar total de 1.000 de unitati din noul mo­del Sandero, în timp ce la nivel na­tio­nal estimarile oficialilor Dacia prevad pen­tru a doua parte a anului 2008 co­mer­cia­li­za­rea a 13.000 de unitati San­de­ro.

 

„Cu toate ca piata autoturismelor noi este în scadere fata de anul trecut, es­ti­mam ca vom realiza targetul de vanzari San­dero propus pentru acest an. Dacia San­dero este disponibil la Cluj-Napoca în variantele de 1,4 si 1,6 litri benzina. Pa­na în prezent, din livrarile facute ba­lan­ta în­clina usor catre motorizarile de 1,6 li­tri’’, a declarat pentru ZF Tran­sil­va­nia Ca­lin Abrudan, director co­or­do­na­tor van­zari in cadrul OTC Group.
Potrivit reprezentantului companiei clu­­jene, pana la finele anului în curs la Cluj-Napoca va fi disponibila si varianta de mo­torizare diesel a modelului Dacia San­de­ro, targetul de vanzari al Sandero pe pia­ta clujeana pentru anul viitor fiind de 2.000 de unitati. Pana la finele anului în curs oficialii Dacia estimeaza ca vor co­mer­­cializa, pe langa cele 1.000 de unitati San­­dero, si 3.000 de autoturisme Dacia Lo­gan.
Conform oficialilor Dacia Service Cluj-Feleac, pretul versiunii de baza San­dero este de 6.890 euro cu TVA in­clus, în momentul de fata pe piata clu­jea­na fiind disponibile versiunile Am­bi­an­ce cu motorizari de 1,4 litri, 75 CP si 1,6 litri 90 CP, Preference, Laureate si Prestige, versiunea de top a gamei Dacia Sandero cu motorizare de 1,6 litri 90 CP, van­dut la pretul de 9.850 euro.
„Clientii interesati de modelul San­de­ro sunt persoane tinere cu varste cu­prin­se în­tre 25 si 30 de ani, persoane ca­re cum­para pentru prima data un ve­hi­cul nou sau ca­re intentioneza sa-si re­în­no­iasca au­to­tu­ris­mul’’, spune Calin Abru­dan.
Compania Dacia Service Cluj-Fe­leac a livrat în total în primele sapte luni din acest an 1.936 de unitati, în scadere cu peste 5% fata de numarul au­to­tu­ris­me­lor comercializate în aceeasi pe­rioa­da a anului trecut.
In ceea ce priveste piata auto locala în intervalul ianuarie-iulie 2008, aceasta a înregistrat o scadere a numarului de u­ni­tati comercializate cu 9,63% fata de pe­rioada similara din anul 2007. Anul tre­cut, în primele sapte luni au fost co­mer­cializate în total pe piata auto clu­jea­na 7.303 vehicule personale, iar în a­ce­e­asi perioada din acest an au fost livrate 6.661 de autoturisme.
„Trendul descendent al vanzarilor de masini noi pe piata auto clujeana este in­fluentat de taxa de mediu, care în va­rian­ta actuala permite introducerea în ta­­ra a masinilor second-hand’’, spune Abrudan.
Compania Dacia Service Cluj-Fe­leac SA a fost infiintata in anul 1993 la Cluj-Napoca cu obiect principal de ac­ti­vi­tate întretinerea si repararea au­to­ve­hi­cu­lelor, devenind ulterior dealer-ul au­to­­turismelor Dacia pe zona Cluj. Ac­tio­na­rul majoritar al Dacia Service Cluj-Fe­­leac este omul de afaceri Ovidiu Tur­cu, com­pania facand parte din OTC Group, ala­turi de firmele AutoVenetia, dea­ler lo­cal Fiat si Alfa Romeo, si Ti Su­e­rom Au­to, reprezentant zonal pentru mar­cile de autoturisme Renault si Nis­san. Cifra de afaceri la nivel de grup es­ti­mata pen­tru acest an este de 100 mil. eu­ro.
Incepand din luna iunie a acestui an Da­cia Sandero a fost lansata si pe pie­te­le din Europa de Vest, iar de anul viitor mo­delul va fi fabricat sub marca Dacia si la uzina Renault din Maroc, în prezent Da­cia Sandero fiind disponibila si pe pietele din Turcia, Maroc si Algeria.
Sandero este al cincilea automobil dez­voltat pe platforma Logan (B0), no­ua masina a grupului Renault-Dacia ur­mand sa fie produsa sub marca Renault în Columbia la sfarsitul anului în curs, iar în Africa de Sud si Rusia începand din 2009.
Tot sub brandul Renault, modelul a în­­ceput sa fie comercializat si produs în Bra­­zilia la finele anului 2007, iar sub mar­ca Dacia, Sandero este fabricat în pre­zent doar la uzina de la Mioveni, ur­mand ca din a­nul 2009 sa fie produs si la fa­brica So­ma­ca, din apropiere de Ca­sa­blan­ca, Maroc.
Pentru 2009 Dacia a estimat vanzari cu­prinse între 100.000 si 110.000 de uni­tati pe piata din Romania, iar pentru ex­p­ort se urmareste livrarea a doua treimi din totalul productiei, care a fost es­ti­ma­ta la 350.000-400.000 de unitati.
Dacia a raportat pentru 2007 un pro­fit net de 132,54 mil. euro (442,34 mil. lei), în urcare cu 17,2% fata de e­xer­ci­tiul financiar anterior, la o cifra de a­fa­ceri de 2,07 miliarde euro (6,93 miliarde lei), în cres­tere cu 24,8% fata de anul 2006.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO