ZF 24

UPDATE - Statele din zona Euro vor garanta nelimitat operatiunile de finantare a bancilor

12.10.2008, 23:46 19

Liderii celor 15 state din zona euro, reuniti in aceasta seara la Paris alaturi de presedintele Bancii Centrale Europene, Jean Claude Trichet, si premierul britanic Gordon Brown, au cazut de acord sa acorde finanatari nelimitate pentru operatiunile de creditare interbancara in urmatorii doi ani  pentru a proteja bancile afectate de cea mai mare criza economica din anii '30 pana in prezent, scrie Market Watch.

Intalnirea vine la doua zile dupa reuniunea G7 de la Washington pe problemele crizei financiare, in care, potrivit ministrului de Finante francez, Christine Lagarde, s-a stabilit "scheletul" planului coordonat de combatere a crizei pe care liderii europenii ar urma "sa puna muschii".

O a doua rezolutie adoptata in aceasta seara la Paris prevede ca statele sa acopere sau sa subscrie direct la creditele interbancare pe perioade de pana la 5 ani pentru a completa eforturile Bancii Centrale Europene de a "dezgheta" pietele de creditare interbancare. "Acesta nu este un cadou facut bancilor ci doar un ajutor oferit pentru a le ajuta sa functioneze", a declarat presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, la sfarsitul reuniunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO