ZF Transilvania

Bermo Group va finaliza anul acesta 40 de noi locuinţe în Cluj-Napoca, investiţie de 6 mil. euro

 Bermo Group va finaliza anul acesta 40 de noi locuinţe în Cluj-Napoca, investiţie de 6 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

05.09.2011, 17:59 593

Bermo Group, care a preluat anul trecut Trustul CRE, dezvoltatorul proiectelor rezidenţiale Dora Park şi Bella Park din Cluj-Napoca, va finaliza până la finele anului 40 de noi locuinţe, investiţia ridicându-se la 6 mil. euro.

Lucrările de construcţie au fost demarate încă din 2008 şi prevăd extinderea proiectului rezidenţial Bella Park, cu al treilea şir de imobile alipit conceptului iniţial. Investiţia totală în proiectul Bella Park se ridică la 20 mil. euro, iar ansamblul rezidenţial din Cluj va însuma 90 de locuinţe (case individuale, duplexuri, triplexuri, cvadruplexuri şi vile de apartamente).

Casele din Bella Park au suprafaţa construită cuprinsă între 177 mp şi 377 mp, în funcţie de modelul de locuinţă, plus terenul aferent, începând de la 197 mp până la 368 mp. Locuinţele beneficiază de racord la toate utilităţile: apă, gaz, canalizare, acces la internet, telefon, TV, alarmă şi videointerfon. Până în momentul de faţă 50 de familii locuiesc deja în Bella Park. Locuinţele disponibile în prezent pentru vânzare au doar exteriorul finalizat (izolare termică, tencuială decorativă, geamuri şi uşi de intrare), interiorul aflându-se în stadiul nefinisat.


"Pentru că mai toţi clienţii noştrii au dorit să-şi compartimenteze şi finiseze interiorul locuinţei în funcţie de preferinţe, am ales să păstrăm interioarele caselor nefinisate'', a declarat pentru ZF Transilvania Nagy Zoltan, director general Trustul CRE. Potrivit dezvoltatorului imobiliar, toate casele disponibile din Bella Park pot fi contractate până în data de 15 octombrie cu avansul fix de 30.000 de euro, plus TVA, diferenţa putându-se achita în rate până în iunie 2013.


Trustul CRE, din componenţa căruia fac parte mai multe firme, activează de 7 ani pe piaţa imobiliară clujeană, având în portofoliu două cartiere, Dora Park şi Bella Park. Din octombrie 2010 acţionarul trustului CRE este dezvoltatorul imobiliar Bermo Group, iar de administrarea acestuia se ocupă în continuare Nagy Zoltan, care este totodată coacţionar şi fondator.


Înfiinţat în 2004, grupul Bermo a construit peste 200 de locuinţe în Arad şi mai mult de 100 în Cluj. Dezvoltatorul este deţinut de compania Imotrust Arad, care controlează 58,25% din titluri şi de omul de afaceri Valentin Morar, a cărui participaţie se ridică la 41,74%.


Bermo Group a anunţat la începutul anului că a primit din partea Băncii Transilvania o finanţare de 2,7 mil. euro pentru dezvoltarea unui proiect rezidenţial în Braşov, care va cuprinde patru blocuri cu aproape 200 de apartamente. Lucrările la complexul Bermo Răcădău au început în 2010, cu resursele financiare ale dezvoltatorului, iar două blocuri se află în contrucţie şi urmează să fie livrate în 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO