Burse - Fonduri mutuale

Firmele din grupul lui Florin Pogonaru deţin 40% din acţiunile Prodplast Bucureşti

Firmele din grupul lui Florin Pogonaru deţin 40% din acţiunile Prodplast Bucureşti

Autor: Adrian Ionut Cojocar

05.05.2011, 13:15 291

Vehiculul de investiţii Avaliser Trading înregistrat în Cipru,care a achiziţionat recent 9,46% din acţiunile producătorului demase plastice Prodplast Bucureşti (PPL) a fost raportat pe Bursă caacţionând concertat cu celelalte firme din grupul omului de afaceriFlorin Pogonaru şi care deţin împreună 40,1% din capitalulProdplast.

În aceste condiţii este posibil ca Pogonaru să fie obligat săderuleze ofertă publică de preluare a restului de 58,9% dinacţiuni. El declarase anterior că a vândut firma Avaliser Tradingcu ceva timp în urmă.

Legea prevede că în momentul în care un acţionar depăşeşte unprag de control de 33% sau 50% la o companie listată pe piaţareglementată trebuie să deruleze ofertă publică de preluare pentrurestul de acţiuni.

La preţul la care Avaliser Trading a achiziţionat pachetul de9,46% din Prodplast, de circa 1,21 lei/unitate oferta de preluare aProdplast s-ar putea ridica la 12,4 mil. lei (3 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO