Business Internaţional

Grecia se pregăteşte pentru încă un examen. Parlamentul va vota o lege pentru măsuri bugetare individuale şi privatizări

Grecia se pregăteşte pentru încă un examen. Parlamentul va vota o lege pentru măsuri bugetare individuale şi privatizări

Foto: AFP/Mediafax

Autor: Mediafax

30.06.2011, 12:38 587

Confruntările au continuat în piaţa Syntagma din Atena, înnoaptea de miercuri spre joi şi în cursul dimineţii, poliţiştiifolosind gaze lacrimogene împotriva tinerilor care aruncau cupietre, relatează BBC News Online.

Confruntări violente sporadice se înregistrau joi dimineaţă încapitala Greciei, între protestatari mascaţi, înarmaţi cu pietre şibastoane, şi forţele de ordine, care au recurs la gaze lacrimogeneşi grenade de diversiune.

Manifestanţii au reacţionat violent, miercuri după-amiază, lavotul din Parlament privind programul de austeritate propus deGuvern, dezbaterile fiind însoţite de greve şi proteste.

Parlamentul grec urmează să voteze joi o a doua lege, care faceposibile măsuri bugetare individuale şi privatizarea unor activeale statului.

Parlamentul Greciei a aprobat miercuri programul de austeritatepropus de guvern, necesar pentru ca statul să primească următoareatranşă, de 12 miliarde de euro, dintr-un împrumut extern şi săevite falimentul. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO