Business Internaţional

Preşedintele Turciei a dat mâna cu omologul egiptean, la Campionatul Mondial din Qatar

Preşedintele Turciei a dat mâna cu omologul egiptean,...

Autor: Laura Buciu

20.11.2022, 19:23 52

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a dat mâna cu omologul său egiptean Abdel Fattah el-Sisi, duminică, la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, se arată într-o fotografie a administraţiei prezidenţiale turce.

Agenţia turcă de stat Anadolu a declarat că Erdogan s-a întâlnit pentru scurt timp, a dat mâna şi a discutat cu Sisi şi cu alţi lideri, inclusiv cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi cu regele Abdullah al Iordaniei.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea preşedinţiei egiptene în legătură cu această întâlnire.

Legăturile Ankarei cu Cairo au fost tensionate de când Sisi, pe atunci şef al armatei egiptene, a condus în 2013 înlăturarea lui Mohamed Mursi, din Frăţia Musulmană, care a fost puternic susţinut de Erdogan.

Cele două ţări au început anul trecut consultări între înalţi oficiali ai Ministerului de Externe, pe fondul unui efort al Turciei de a atenua tensiunile cu Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Israelul şi Arabia Saudită.

Oficialii egipteni şi-au exprimat prudenţa cu privire la orice apropiere, deşi Erdogan a declarat în iulie că nu există niciun motiv pentru care să nu aibă loc discuţii la nivel înalt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO