Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Bogdan Cojocaru

17.02.2012, 00:01 64

Constructorul german de camioane şi autobuze MAN va începe să producă la prima uzină din Rusia în prima jumătate a acestui an, a declarat un reprezentant al companiei, citat de Ria Novosti. Uzina, situată în apropierea oraşului St. Petersburg, va produce basculante şi camionete. "Vom începe construcţia unităţii în câteva zile, iar producţia va fi lansată în prima jumătate a acestui an. Tot în acest an ne aşteptăm să începem să vindem ceea ce se asamblează la facilitatea din St. Petersburg", a afirmat reprezentantul MAN. Compania intenţionează să investească 25 de milioane de euro în construirea uzinei.

Rusia şi-a înjumătăţit deţinerile de bonuri americane de Trezorerie în ultimele 14 luni, la 88,4 miliarde de dolari, sugerează datele Trezoreriei SUA, scrie Ria Novosti. Rusia s-a alăturat grupului compărătorilor celor mai lichide instrumente financiare americane în 2008, majorându-şi investiţiile în titluri de valoare americane cu 250%, la 116,4 miliarde de dolari.

Proprietarii de nave din Bulgaria sunt afectaţi de pierderi financiare uriaşe deoarece Dunărea este îngheţată în apropierea oraşelor Silistra şi Tutrakan, potrivit televiziunii naţionale bulgare, preluate de Sofia Echo. Deţinătorii de nave spun că întreţinerea echipajului şi combustibilul îi costă aproximativ 1.000 de euro pe zi, în timp ce ambarcaţiunile sunt blocate în porturi. Peste 130 de vapoare sunt blocate în Ruse. Bulgaria nu are spărgătoare de gheaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO