Companii

Un brand francez de haine de lux transferă o parte din producţie din Asia în România

Un brand francez de haine de lux transferă o parte din producţie din Asia în România

Autor: Bogdan Cojocaru

26.05.2011, 16:06 1227

Producătorul francez de articole vestimentare de lux Barbara Buitransferă o parte din producţie din Asia în Europa, în ţări precumRomânia sau Ungaria, pentru îmbunătăţirea calităţii şi creştereavânzărilor, potrivit Reuters.

Transferarea producţiei în ţări precum România, Bulgaria şiUngaria, spre deosebire de Asia, facilitează interacţiunea cufurnizorii, îmbunătăţeşte controlul calităţii şi permite produselorsă iasă pe piaţă mai rapid, a declarat Jean-Michel Lagarde, CEO-uladjunct al Barbara Bui, una dintre puţinele branduri de modăfranceze listate pe bursă.

"În prezent, stăm pe un val de repatrieri ale producţiei, chiardacă aceasta însemană cheltuieli mai mari. Am încercat să facemgenţi în Asia, dar calitatea nu a fost suficient de bună", aadăugat el.

În China, producţia a devenit mai scumpă comparativ cu altestate asiatice precum Vietnam, a menţionat Lagarde.

Compania anticipează o creştere a vânzărilor de puţin sub 10%pentru anul acesta şi un profit modest, cu toate că a fost lovităsever de criza financiară şi în pofida cheltuielilor mari implicatede deschiderea unui magazin important în Los Angeles.

"Anul a început foarte bine pentru noi, iar reţelele dedistribuţie sunt în faza de revenire", a mai spus Lagarde.

Anul trecut, vânzările au scăzut la 29,3 milioane de euro,comparativ cu 30,2 milioane de euro în 2009. Barbara Bui dispuneade lichidităţi de 4,3 miliarde de euro la finele anului trecut,bani suficienţi pentru deschiderea de noi magazine anul acesta,între care unul în Beirut.

Genţile Barbara Bui se vând în medie cu 800-1.200 de euro, iarrochiile cu 900-1.400 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO