Eveniment

Aderarea tarzie la UE, o atractie

14.06.2004, 00:00 38

"Romania este a doua piata din zona dupa Polonia, dar inca nu a intrat in UE", a explicat francezul Karim Kheirat decizia de a deschide in Romania, cu inca doi parteneri, o firma care ofera servicii de delocalizare, consultanta si analize de piata companiilor straine.
"Am venit aici din motive macroeconomice", a declarat Kheirat. "Fata de vechea piata a Frantei sau a Germaniei, Romania este o piata tanara, pe care se observa dorinta de a consuma. In fiecare saptamana apare un magazin nou", a adaugat el.
Karim Kheirat, Jean-Claude Ondoa si Bob De Man au infiintat DC Invest S.A. in noiembrie 2003, anticipand o evolutie rapida a pietei romanesti. Cei trei au investit pana acum 700.000 euro si nu se asteapta sa obtina profit in urmatoarele 12 luni.
Compania are pana acum trei clienti pentru serviciile de delocalizare.
Delocalizarea (offshoring and outsourcing) presupune un fel de arbitraj pe piata fortei de munca, de care pot beneficia firmele straine ce se confrunta cu costuri sporite generate de salariile si contributiile sociale ridicate. Potrivit lui Kheirat, recurgerea la aceasta solutie ar putea aduce economii de 50-70% la costul global. Rezultatele delocalizarii devin vizibile pentru o companie, in general, dupa sase luni.
Printre firmele straine care au apelat pana acum la serviciile DC Invest se numara Rue de la Paye, WifiSpot si eQuesto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO