Eveniment

Asteptand noi medalii

24.08.2004, 00:00 12



Romania se pregatea aseara de castigarea de noi medalii in cadrul ultimelor finale pe aparate in cadrul concursului olimpic de gimnastica.



Asteptarile pesimiste privind sansele de refacere ale Oanei Ban erau confirmate, asa incat aceasta nu figura pe lista de start a finalei de la sol.



Potrivit publicatiei sportive "L'Equipe", Oana Ban urma sa fie inlocuita de Daniela Sofronie.



Ban nu s-a refacut in urma accidentarii suferite la glezna stanga in concursul pe echipe, din cauza careia nu a putut participa nici la finala de la individual compus.



Duminica seara Romania si-a imbogatit palmaresul cu inca o medalie de aur si trei de argint.



Astfel, Monica Rosu a castigat medalia de aur la sarituri, in finalele pe aparate din cadrul concursului de gimnastica de la Jocurile Olimpice de la Atena.



Rosu a obtinut o medie a notelor de 9.656, prima saritura fiind notata cu 9.575, iar a doua cu 9.737.



Medalia de argint a fost obtinuta de sportiva Annia Hatch din SUA, cu 9.481, iar pe pozitia a treia s-a situat Anna Pavlova, din Rusia, cu o medie a notelor de 9.475.



Gimnasta Daniela Sofronie a ocupat locul 6, cu nota 9.462, la paralele, in finalele pe aparate. Marian Dragulescu a castigat medalia de argint la sol, in cadrul concursului olimpic de gimnastica.



Dragulescu, care a obtinut nota 9.787, la fel ca si sportivul canadian Kyle Shewfelt, medaliat cu aur, a primit medalia de argint in urma criteriilor de departajare stabilite de Federatia Internationala de Gimnastica.



Pozitia a treia a fost ocupata de bulgarul Jordan Jovcev, cu nota 9.775.



Marius Urzica a obtinut medalia de argint la cal cu manere in finalele pe aparate.



Urzica a obtinut nota 9.825 si a fost devansat de sportivul chinez Teng Haibin, care a primit nota 9.837.



Medalia de bronz a revenit sportivului japonez Takehiro Kashima, cu nota 9.787.



Tot duminica seara, pugilistul Ionut Gheorghe si-a asigurat medalia de bronz la categoria 64 kg, dupa ce l-a invins, in sferturile de finala, la puncte, 29-18, pe italianul Michele di Rocco.



In semifinale, Gheorghe il va intalni pe pugilistul thailandez Manus Boonjumnong, pe 27 august.



Atleta Ionela Tarlea a obtinut calificarea in finala probei de 400 m garduri, clasandu-se pe locul al doilea in seria a doua a semifinalelor, cu timpul de 53 de secunde si 32 de sutimi.



Sportivul Marian Oprea a castigat medalia de argint in finala probei de triplusalt din cadrul concursului de atletism.



Oprea a inregistrat 17,55 m, din prima saritura, aceasta fiind cea mai buna performanta a sportivului roman in acest sezon.



Titlul olimpic a fost castigat de suedezul Christin Olsson, cu o saritura de 17,79 m, in timp ce medalia de bronz a revenit rusului Danila Burkenya cu 17,48 m.



Romania obtinuse pana ieri la Atena sase medalii de aur, prin echipa feminina de gimnastica, gimnasta Monica Rosu, inotatoarea Camelia Potec, echipajele feminine de doua rame, de dublu vasle categoria usoara si 8+1, trei de argint prin Marian Dragulescu, Marius Urzica si Marian Oprea si doua de bronz, prin echipa masculina de gimnastica si inotatorul Razvan Florea.



Sanse de medalii pastreaza canotajul. Echipajul de canoe 2 al Romaniei, format din Florin Popescu si Silviu Simioncencu, s-a calificat, ieri, in finala pe distanta de 1.000 metri, clasandu-se pe primul loc in seria lor, cu timpul de 3:30.419.



Mitica Pricop s-a calificat in semifinala probei de canoe 1 pe distanta de 1.000 metri, dupa ce a ocupat locul patru in seria sa, cu timpul de 4:00.559.



Echipajul de kaiac 4, compus din Marian Baban, Alexandru Ceausu, Vasile Curuzan si stefan Vasile, s-a calificat in semifinale pe distanta de 1.000 m, dupa ce a ocupat locul patru in serii, cu timpul de 2:55.324.



Presa americana a laudat performanta echipajului feminin romanesc de 8+1 al Romaniei, clasat pe primul loc, duminica, la Atena, in fata reprezentantelor SUA, care, potrivit "Boston Herald", "pareau un grup de tinere debutante ce concurau impotriva unor adulte foarte mari si foarte puternice".



Elisabeta Lipa este numita de cotidianul francez "Le Parisian", "legenda canotajului", iar de "Le Bien-Public", "eroina Lipa", in timp ce cotidianul american "Houston Chronicle scrie ca "romanca Elisabeta Lipa a sfidat trecerea anilor si grijile de mama, vaslind catre istoria olimpica cu o medalie de aur in proba de 8+1". Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO