Eveniment

AVAB: 17 mil. dolari in trei luni

08.04.2003, 00:00 9

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) a incasat in primul trimestru al acestui an aproape 600 de miliarde de lei (circa 17 milioane de dolari), cu 56% mai mult decat nivelul previzionat.
In aceste conditii, de la infiintare si pana la data de 31 martie 2003, totalul veniturilor AVAB se ridica la nivelul sumei de 9.369,08 miliarde lei, echivalent a 342,2 milioane de dolari.
Autoritatea estimeaza ca anul acesta veniturile din recuperarea creantelor bancare vor fi de 1.850 miliarde lei, cu 478 miliarde lei mai putin fata de incasarile obtinute anul trecut. Pentru aceeasi perioada, AVAB a prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli o crestere cu peste 400 de miliarde lei a incasarilor din valorificrea creantelor preluate de la Ministerul Finantelor, valoarea veniturilor pe acest segment fiind prognozata la 500 de miliarde lei.
Valoarea totala a creantelor preluate de catre AVAB se ridica la inceputul acestui an la 3,7 miliarde de dolari, din care 3,1 miliarde de dolari reprezinta creante bancare si 614 milioane de dolari sunt creantele a 23 de societati care au beneficiat de credite externe cu garantia statului si care nu si-au achitat obligatiile financiare. In ceea ce priveste portofoliul de creante bancare neperformante, peste 60% din acestea au fost provizionate de catre Bancorex si Banca Agricola.
miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO