Eveniment

Comertul, singurul sector in care se fac angajari

31.10.2005, 18:59 13

Comertul cu amanuntul este singurul domeniu identificat de manageri ca avand potential de crestere a numarului de angajati in ultimele doua luni ale anului, reiese din sondajul de conjunctura efectuat de Institutul National de Statistica. Directorii firmelor cu activitate industriala isi mentin expectatiile privind restrangerea locurilor de munca, desi mizeaza pe o crestere a situatiei economice si a comenzilor.

Reprezentantii companiilor industriale se asteapta, de asemenea, la o usoara tendinta de crestere a competitivitatii produselor romanesti pe piata Uniunii Europene, concomitent cu o majorare a pre-turilor.

Firmele de pe piata serviciilor au anticipatii similare in ceea ce priveste numarul comenzilor, situatia financiara si preturile. Prestatorii de servicii se asteapta la o mentinere a numarului de salariati. Constructiile urmaresc tendinta sezoniera inregistrata in domeniu, astfel ca directorii firmelor de profil au indicat evolutii ale activitatii opuse fata de celelalte domenii, respectiv scaderi ale comenzilor si situatiei economice. Constructorii s-au aliniat totusi tendintei gene-rale cand au raspuns la intrebarile privind personalul si preturile, indicand o reducere a numarului de angajati si o crestere a preturilor. Comertul cu amanuntul ramane sectorul cel mai dinamic, anticipatiile de crestere fiind prezente pe toate palierele, inclusiv cel al preturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO