Eveniment

Contra curentului: HP angajeaza 600 de oameni in Bucuresti

01.02.2010, 23:05 44

Hewlett-Packard, unul dintre cei mai mari furnizori mondiali deproduse si servicii IT, isi va extinde in acest an cu 30% (600 deoameni) numarul de angajati de la centrele de servicii din Romania- devenind astfel una dintre putinele firme locale care vor recrutapersonal pe o piata care se pregateste de un nou val deconcedieri.

HP, care are deja 2.000 de angajati in centrele de serviciilocale, nu este singura multinationala care a angajat romani saofere suport prin telefon sau internet. Oracle si IBM, alte douacompanii americane, au impreuna aproape 3.000 de angajati, iarAlcatel-Lucent tocmai a anuntat ca isi va dubla in acest an echipadin Timisoara, care administreaza retele ale unor operatori caBritish Telecom si Orange Elvetia si Austria.

Cei 600 de oameni care vor fi recrutati in acest an pot fi sistudenti si proaspeti absolventi de facultate, spune Anca Tapai,Staffing Lead la HP. "HP doreste sa isi extinda echipa prinatragerea de studenti si absolventi de studii superioare, dar si atinerilor cu experienta profesionala de 1-2 ani. Focusulactivitatilor de recrutare se va orienta catre candidatii carevorbesc cat mai multe limbi straine."

Pe langa cunoasterea limbii engleze, printre cerintele HP senumara si cunoasterea unei alte limbi straine precum germana,franceza, spaniola, italiana sau olandeza, norvegiana, suedeza.Candidatii selectati au acces la un program de training, iar ofertade angajare include tichete de masa, asigurare de viata, serviciimedicale, traininguri, posibilitatea de lucra ocazional de acasa.Potrivit HP, angajatii au posibilitatea de a alege intre una dinoptiunile: servicii medicale pentru membrii familiei, serviciistomatologice sau abonament la o sala de sport. Salariile variazaintre 1.700 si 2.500 de lei (400 - 600 de euro), potrivit datelorde pe piata.

Sectorul privat si-a ajustat puternic efectivele de personalanul trecut, renuntand la zeci de mii de oameni, pe fondul scaderiivanzarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO