ZF 24

A renunţat la statutul de angajat pentru un atelier de mobilier textil

Preţurile produselor variază între 100 şi 500 de lei (fotoliu textil de dimensiuni mari, care este şi cel mai bine vândut)

Preţurile produselor variază între 100 şi 500 de lei (fotoliu textil de dimensiuni mari, care este şi cel mai bine vândut)

Autor: Corina Mirea

06.07.2014, 21:00 1534

Oana Big, o tânără de 28 de ani din Bistriţa, a absolvit facultatea în Bucureşti în 2008, iar un an mai târziu s-a mutat în Cluj, unde a trecut de la relaţii publice la management de proiect până la marketing. Tot în Cluj a decis să nu mai lucreze pentru alţii şi în 2012 a început să confecţioneze mo­bi­lier textil (perne folosite în case, spaţii de birouri sau terase ca fotolii sau cana­pele). În prezent, bistriţeanca câştigă lunar peste 2.000 de euro din brandul Pouf.

„Pouf a luat naştere în 2012 sub forma unui atelier de mo­bilier textil. Ideea a venit şi care urmare a micii moşteniri de familie în materie de cunoştinte din domeniul textil pe care o aveam, dar şi a experienţei pe care am acumulat-o în timpul cola­bo­rării cu câteva ateliere de design din România”, spune Oana Big. Ea precizează că anul trecut, pentru a reuşi să-şi dezvolte bu­sinessul, pe lângă rein­vestirea profi­tu­lui, a reuşit să pri­meas­că o finan­ţare de peste 1.000 de euro din partea unui terţ, bani pe care i-a folosit pentru a achiziţiona maşini de cusut industriale şi un stoc mai mare de materiale textile.

Tânăra lucrează acum ca PFA, nu are angajaţi şi reuşeşte să producă, în medie, 20 de piese  de mobilier textil („poufuri”) pe lună, pe lângă comenzile personalizate generate din cola­bo­rarea cu arhitecţi/designeri de interior de pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO