ZF 24

Erste: Bursa de la Bucuresti are cel mai ridicat potential de crestere din regiune. BET- ul poate avansa cu 75%

Henning Eßkuchen, Co-Director de Cercetare Piete de Capital CEE al Erste Bank

Henning Eßkuchen, Co-Director de Cercetare Piete de Capital CEE al Erste Bank

11.01.2010, 13:41 24

Analistii bancii austriece Erste Bank (EBS), actionarulmajoritar al BCR, considera ca indicele BET are cel mai marepotential de crestere dintre indicii burselor din regiune, de peste75%.

"Romania prezinta in mod clar cel mai ridicat potential decrestere, dat fiind ca piata inca se confrunta cu o aversiuneridicata fata de risc. Potentialul de performanta indicat sebazeaza in mare parte pe o scadere semnificativa a aversiunii fatade risc si pe un anumit discount al lichiditatii. De asemenea, suntnecesare si alte semne de revenire", sustine Henning Eßkuchen,Co-Director de Cercetare Piete de Capital CEE al Erste Bank.

Cu toate acestea, analistul bancii austriece crede ca revenireaeconomica in Romania se va produce mai greu decat in alte tari dinregiune.

"Din punct de vedere economic, pietele din CEE vor ramane impartitein doua. Pietele care au atins minimele mai devreme - cum suntRepublica Ceha sau Slovacia - ar trebui sa poata raporta o cresteremai buna in 2010. Romania sau Ungaria, fiind piete ramase in urmain privinta atingerii minimelor, vor ramane in urma si in ceea cepriveste cresterea", afirma Eßkuchen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO