ZF 24

Germania si Franta si-ar putea reduce deficitele bugetare mai repede decat au anticipat

30.11.2009, 15:43 24

Germania si Franta au indicat, luni, ca ar putea reducedeficitele bugetare mai repede decat au anticipat, acest faptdepinzand de conditiile economice, conform Reuters.

Ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, a declarat,la Berlin, ca este de acord cu obiectivul reducerii deficituluibugetar al Franţei la 3% din PIB pana in 2013, respectarea tinteidepinzand de conditiile economice.

Anterior, Lagarde a afirmat ca anul 2014 este o tinta mairealista pentru aducerea deficitului bugetar la nivelul maximacceptat de Uniunea Europeana.

Declaratiile ministrului francez au fost facute dupa inalnitereavuta cu ministrul german de Finante Wolfgang Schaeuble si cupresedintele bancii centrale a Germaniei, Axel Weber.

Schaeuble a confirmat cu aceasta ocazie ca informatiile dinpresa conform carora datoria neta a Germaniei ar putea fi, in 2009,cu zece miliarde de euro sub nivelul de 49,1 miliarde de europrevazut in bugetul revizuit.

Acest fapt sugereaza ca Germania ar putea iesi din proceduriledisciplinare ale UE legate de nivelul mare al deficitului mairepede decat s-a crezut, a spus Weber.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO