Seceta severă din 2020, cu o replică în 2022, a adus cu sine consecinţe devastatoare pentru agricultura românească, afectând o mare parte din suprafaţa cultivată cu cereale şi conducând la o scădere drastică a producţiei
citește mai multSeceta severă din 2020, cu o replică în 2022, a adus cu sine consecinţe devastatoare pentru agricultura românească, afectând o mare parte din suprafaţa cultivată cu cereale şi conducând la o scădere drastică a producţiei
citește mai multTransportatorul fluvial Trading Line Group, controlat majoritar de antreprenorul Paul Ivanov, a cumpărat două macarale plutitoare ce pot manipula 12.000 tone/zi, volum de patru ori mai mare decât al celor existente în Portul Constanţa.
citește mai multInteresul pentru înfiinţarea de ferme de vaci de carne a stagnat în primele luni ale anului, în condiţiile în care acest segment din zootehnie a avut una dintre cele mai rapide creşteri ale numărului de animale.
citește mai multSorin Anagnoste, consultant de management şi lector în cadrul Facultăţii de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ) din cadrul ASE Bucureşti, spune că fermierii trebuie să se organizeze în asociaţii de profil sau cooperative, să discute cu marii retaileri şi să negocieze cu ei preţurile şi cantităţile şi să acceseze finanţările de la stat disponibile pentru a putea creşte producţia şi pentru a fi competitivi.
citește mai multTeodora Platon împreună cu soţul ei au decis să meargă pe drumul antreprenoriatului în 2021 şi au pornit mai mult din curiozitate o fermă de struţi.
citește mai multÎn câteva zile începe recoltarea culturilor de toamnă, iar producţia de grâu este estimată la 10,5 milioane de tone, cea de rapiţă va depăşi 2 milioane de tone, nivel record pentru România, iar cea de orz va fi tot în jurul valorii de 2 milioane de tone, anul agricol semănând cu 2021, cel mai bun din istoria ţării.
citește mai multAnca şi Ioan Marius Fărcaşiu au dezvoltat aproape de Sebeş ferma de struţi Ograda cu Struţi, care a ajuns la o cifră de afaceri de 2 mil. euro.
citește mai multCarnea de struţ este o categorie în creştere, spun producătorii din domeniu, astfel că sunt ferme care nu fac faţă cererii atât de la export, cât şi de pe piaţa locală, unde tot mai multe restaurante au în meniu acest tip de carne.
citește mai multO metodă de creşetere a productivităţii unei ferme o reprezintă investiţia în irigaţii. Totuşi, dincolo de investiţiile mediului privat, e necesar şi sprijinul statului.
citește mai multMariana Cotoi, directorul general al companiei de stat Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, spune că anul acesta societatea pe care o conduce intenţionează să cumpere un abator, o fabrică de procesare, iar în a doua parte a anului să deschidă un magazin în care se vor comercializa produse agroalimentare româneşti.
citește mai mult