ZF Transilvania

Au început lucrările de reabilitare a drumurilor judeţene din Cluj, investiţie de 69 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

20.09.2011, 15:23 425

Lucrările de reabilitare a drumurilor judeţene din Cluj au fost demarate pe un sector de 44,2 km, între localităţiile Gilău (de la intersecţia cu DN1) şi Someşul Rece-Mărişel (intersecţia cu DN1R). DJ 107P este cel mai lung sector de drum din lotul I, însumând 44,26 km, investiţia făcând parte din "Programul de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene pentru perioada 2011-2015"- etapa I, care vizează 423 km de drumuri din judeţul Cluj, împărţite în cinci loturi.

''Intenţia noastră este de a preda constructorului spre execuţie, până la finalul acestui an, toate sectoarele de drum licitate", a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Luna trecută, CJ Cluj a atribuit contractul de proiectare şi execuţie al lucrărilor de modernizare şi reabilitare a 423 km de drumuri judeţene, consorţiului de firme Kiat Group Construct (controlat de acţionari turci), Tehnic-Asist şi Damar Consult, pentru suma de 281,7 mil. lei (circa 69 mil. euro), fără TVA.

Proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a drumurilor judeţene din Cluj este prevăzută pentru perioada 2011-2015, iar durata de garanţie este de 5 ani de la recepţia lucrărilor. Criteriul de atribuire al licitaţiei a fost preţul cel mai scăzut.

Totodată, CJ Cluj a demarat recent licitaţia pentru etapa a doua a proiectului de reabilitare a drumurilor judeţene, respectiv modernizarea altor 317 km de drumuri din judeţul Cluj. Investiţia estimată pentru realizarea celei de-a doua etape a proiectului se ridică la 434,9 mil. lei (104 mil. euro) şi are ca termen de finalizare 48 de luni de la data semnării contractului. Odată finalizat întregul proiect, circa 740 km de drumuri judeţene vor fi reabilitaţi în total la Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO