ZF Transilvania

Primăria Sibiu derulează proiecte europene în valoare de 189 mil. lei

Primăria Sibiu derulează proiecte europene în valoare...

Autor: Laurentiu Cotu

23.05.2013, 17:05 391

Primăria Sibiu derulează nouă proiecte finanţate din fonduri europene în valoare totală de aproximativ 189 mil. lei (aproximativ 43 mil. euro). Proiectele vizează modernizarea de străzi şi reţele, construcţia unui viaduct, a unui centru de telemedicină, precum şi reabilitarea şi extinderea unei şcoli.

Proiectul de modernizare a străzii Turnului şi a piaţetei Târgu Peştelui are ca termen de finalizare luna aprilie a anului viitor. Lucrările sunt într-un stadiu avansat, urmând ca proiectul să fie finalizat în acest an. Modernizarea reţelelor de apă şi canal a fost finalizată, astfel că se lucrează în prezent la structura rutieră.

Modernizarea străzii Ocnei se aproapie de final, reţeaua de apă este deja reabilitată, zona de parcări şi trotuare este finalizată, iar zilele acestea se toarnă primul strat asfaltic pe carosabil, urmând ca luna viitoare lucrările să fie gata, conform reprezentanţilor primăriei din Sibiu.

Pe de altă parte, aproximativ 60% dintre lucrările de reabilitarea şi extindere a şcolii generale nr. 18 din Sibiu sunt deja finalizate, acesta fiind un alt proiect european câştigat de primăria din Sibiu. Termenul de execuţie prevăzut în contract este luna septembrie 2013.

Alte trei proiecte se află în diverse stadii care preced execuţia lucrărilor. În prezent se pregăteşte documentaţia pentru achiziţia lucrărilor de modernizare a spaţiului public de pe strada Cuptorului. Procedura de achiziţie pentru contractul de construire a viaductului Calea Şurii Mici şi Kogălniceanu, ofertele urmând să fie deschise în data de 11 iunie. Proiectul de modernizare a străzilor Măgheranului, Calea Guşteriţei, Macaralei şi Oţelarilor parcurge în prezent etapa de evaluare tehnică şi financiară. De asemenea, un alt proiect care a obţinut deja finanţarea, este construirea centrului de cercetare şi telemedicină în bolile neurologice la copii. În prezent se evaluează ofertele depuse pentru atribuirea contractului pentru proiectare şi execuţie. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO