Bănci și Asigurări

ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiară în cazul Euroins

ASF a decis deschiderea procedurii de redresare...

Autor: Liviu Popescu

14.10.2015, 17:21 1036

Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a hotarat astăzi să deschidă procedura de redresare financiară pe baza de plan a asigurătorului Euroins, având ca ca obiectiv restabilirea situaţiei financiare în termen de un an.

„Decizia ASF se bazează pe concluziile unui raport de control privind activitatea şi managementul financiar al EUROINS, care a scos în evidenţă o serie de deficienţe privind solvabilitatea şi nivelul capitalului. 

De asemenea, Consiliul ASF a avut în vedere identificarea, pe baza situaţiilor financiare de la 30 iunie 2015, a unui necesar minim de capital insuficient acoperit prin aportul de 200 milioane de lei asumat de acţionarii societăţii pentru luna octombrie a acestui an, în contextul cerinţelor suplimentare de lichiditate şi de capital rezultate din aplicarea, de la 1 ianuarie 2016, a noilor norme de supraveghere Solvabilitate II”, se arată într-un comunicat transmis de ASF.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO