Bănci și Asigurări

Mai multe depozite cu plasamente in unitati de fond

29.05.2007, 18:54 28

Bancpost va lansa doua noi variante ale produsului de economisire care combina un depozit bancar clasic cu plasamente in unitati de fond.
Noile variante vor permite plasarea unei ponderi mai mari din fonduri - 30% sau 50%, fata de 10% in vechea varianta- in unitati de fond, restul urmand sa mearga intr-un depozit la termen. De asemenea, perioada de constituire a depozitului in noile variante a fost redusa de la 6 la 3 luni. In cazul in care clientul alege sa plaseze jumatate din fonduri in unitati ale fondului Bancpost Active Balanced, banca plateste la depozit o dobanda intre 9,25% si 10% pe an.
Totusi, daca pe perioada de constiutuire clientul rascumpara o parte dintre unitati de fond, dobanda pe care o primeste la depozit va fi "standard", respectiv cu 3,5 puncte procentuale mai mica. In varianta in care plasamentele in unitati de fond reprezinta 30% din banii economisiti de client, dobanzile la depozit fluctueaza intre 7,5% pe an si 7,9% pe an, in functie de suma. In varianta in care doar 10% sunt plasate in unitati de fond, dobanda la depozit variaza intre 6,75% si 6,9% pe an, clientul beneficiind de un bonus de 0,5 puncte peste nivelul standard. Si Raiffeisen Bank ofera un produs similar.
Tot ieri, Bancpost a lansat noi functionalitati pentru serviciul de Internet-banking, denumit FastBanking. Astfel, clientii pot tranzactiona online orice valuta (vanzare, cumparare, schimb valutar). De asemenea, serviciul permite afisarea soldului contului si obtinerea extraselor de cont.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO