Business Hi-Tech

Celularul cu hard-disc

30.04.2004, 00:00 25

Specialistii in multimedia apreciaza ca ideea introducerii de hard-discuri in telefoanele mobile va revolutiona piata multimedia si va crea noi oportunitati pentru toti jucatorii din domeniu.
Tehnologia trebuie insa bine pusa la punct, a avertizat firma de analiza a pietei IDC. Adaugarea unui hard-disc va ajuta celularul sa isi depaseasca limitarile din trecut pentru a-si atinge intregul potential ca unealta pentru divertisment, dar si pentru afaceri, spun analistii. Celularele ofera din start conectarea wireless pentru voce si transfer de date, iar daca le este adaugata si optiunea de stoca toate aceste date pot fi transformate practic intr-o alternativa si mai viabila pentru laptop si handheld, a spus un oficial IDC.
Desi exista numeroase avantaje, exista si dificultati puse de limitarile tehnologice. In primul rand, specialistii au subliniat faptul ca pretul va fi mai mare, la fel ca si dimensiunea aparatului, iar bateria este in continuare insuficient de rezistenta, factori care transforma produsul dintr-un gadget de dorit intr-un produs prohibitiv. Deocamdanta, spune IDC, cea mai buna solutie o ofera celularele care au slot pentru carduri de memorie. Insa, dezvoltarea sistemelor de telefonie mobile, accesul tot mai rapid la Internet prin diverse solutii tehnologice, preseaza producatorii de celulare sa creeze noi sisteme de stocare. "Deocamdata, ca nivel de vanzari, hard-discurile de mici dimensiuni (1-1,8 inci) au reprezentat doar 1,1% din totalul discurilor vandute la nivel mondial. Procentul ar putea insa sa creasca pe viitor", a apreciat analistul IDC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO