Business Hi-Tech

Groupon se mulţumeşte cu mai puţini bani din listarea la bursă: acum vrea doar 540 mil. dolari

Autor: Radu Racu

21.10.2011, 16:16 150

Compania care deţine siteul de reduceri Groupon a anunţat vineri că intenţionează să strângă 540 de milioane de dolari dintr-o ofertă publică iniţială, mai puţin decât anticipase, pe fondul unei pieţe defavorabile şi a unui scandal legat de falisificarea unor date contabile, scrie Reuters.

Groupon vrea să vândă 30 de milioane de acţiuni la 16-18 dolari pe titlu, conform unui prospect de emisiune publicat vineri. La acest preţ, Groupon poate atrage între 480 şi 540 de milioane de dolari. Preţul mediu de emisiune evaluează compania la 10,8 miliarde de dolari.

În luna iunie, Groupon anunţase în luna iunie a acestui an că intenţionează să strângă 750 de milioane de dolari, însă de atunci pieţele au căzut destul de mult şi au devenit foarte volatile.

Groupon a intrat în luna septembrie în centrul unui scandal după ce compania americană a anunţat că în realitate veniturile sunt de aproximativ două ori mai mici decât cele comunicate anterior, iar directorul operaţional Margo Georgiadis şi-a dat demisia după cinci luni pentru a se întoarce la Google.

Compania a anunţat că veniturile pe 2010 sunt în realitate de 312,9 mil. dolari faţă de cele anunţate anterior de 713,4 mil. dolari, după ce compania a corectat o serie de "erori" de calcul. Corecţia adusă veniturilor din primul semestru din 2011 este şi mai mare: de la 1,52 mld. dolari la 688,1 mil. dolari. Noua valoare exclude comisioanele plătite către comercianţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO