Business Hi-Tech

Microsoft intra cu 10 mld lire sterline in lupta din telecom

26.07.2001, 00:00 17



Lupta de pe piata telefoanelor "inteligente" se va incinge in urmatoarele luni, compania Microsoft intentionand sa investeasca aproximativ 10 miliarde de lire sterline in sprijinul producatorului britanic de terminale Sendo.

Smartphones reprezinta noua generatie de terminale mobile, ce combina functiile de telefon cu cele ale unui PDA (Personal Digital Assistant).

Intrebarea pe care si-o pun analistii este daca Microsoft va putea ocupa o cota de piata acceptabila, in conditiile in care va trebui sa se lupte cu producatori cu traditie, precum Nokia, Ericsson, Sony, Motorola, Siemens si Panasonic.

Astfel, marile firme au adoptat platforma tehnologica EPOC, dezvoltata de Symbian, in timp ce Microsoft isi mizeaza toti banii pe propria platforma, denumita Stinger. De partea gigantului industriei software au trecut pana acum doar Mitsubishi, Sagem si Sendo.

Firmele spera ca telefoanele inteligente vor cuceri repede piata telecomunicatiilor - si in special comunitatea oamenilor de afaceri, mai ales in conditiile in care retelele broadband vor deveni predominante.

Potrivit presei internationale, Microsoft are numai de castigat de pe urma investitiilor in companii precum Sendo, pentru ca este foarte posibil ca in cativa ani, numarul telefoanelor inteligente vandute sa il depaseasca pe cel al PDA-urilor si telefoanelor "traditionale" la un loc.

In plus, pentru compania americana, o cota din piata telefoniei mobile nu este deloc neatractiva, ba din contra, daca se adauga dificultatile pe care le intampina in sectorul software.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO