Business Hi-Tech

Romania, punct strategic pentru Nuxeo

23.09.2005, 18:36 50

Nuxeo, compania franceza producatoare de programe software open source (codul sursa al programului poate fi studiat sau modificat de utilizatori autorizati) Nuxeo a deschis prima filiala internationala, la Bucuresti, avand in plan pentru perioada urmatoare sa devina unul dintre liderii open source din Romania si Europa de Est.

"Dorim sa aducem in Romania experienta pe care o detinem, in special in implementarea de proiecte complexe, si sa participam activ la dezvoltarea informationala a tarii, in contextul integrarii in Uniunea Europeana", a afirmat Stefane Fermigier, directorul executiv Nuxeo.

Nuxeo Romania vine pe piata serviciilor IT cu noi tehnologii open source, prin care companiile autohtone au posibilitatea sa creeze site-uri de Internet, sa isi organizeze documentele sau sa creeze o infrastructura organizationala pentru mail.

"Proiectele pe care le-am finalizat in Franta au presupus crearea de software personalizat in functie de nevoile companiilor solicitante, contra unui cost fix platit o singura data, dar si proiectarea de site-uri de Internet care sa poata face fata fara probleme unui numar foarte mare de accesari simultane", a explicat Andreia Stefanescu, director executiv Nuxeo Romania. Costul pe care il suporta companiile care apeleaza la serviciile Nuxeo variaza intre 40.000 de euro si 200.000 de euro, in functie de amploarea proiectului.

Actualmente, 90% din infrastructura Internetului si 90% dintre serverele de mail se bazeaza pe open source, a precizat Andreia Stefanescu. Printre clientii Nuxeo se numara Compania Nationala a Comisariatelor pentru Conturi din Franta, Ministerul de Interne al Securitatii Interioare si al Libertatilor Locale, Ministerul francez al Culturii si Comunicarii si Guvernul senegalez. Deocamdata, compania nu a preluat nici un proiect pe teritoriul Romaniei, conform oficialilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO