Companii

Ana Electronic, viata scurta pe Rasdaq

17.03.2003, 00:00 27

Abia listata la Bursa Electronica Rasdaq,  Ana Electronic - una dintre primele companii membre ale grupului patronat de omul de afaceri George Copos, ar putea incepe procedurile pentru delistare.
Ana Electronic a fost obligata sa se listeze datorita faptului ca a absorbit anul acesta o societate deschisa - Fast Service Electronica. In urma absorbtiei a rezultat o companie, numita tot Ana Electronic, in care Ana Group detinea peste 90% din actiuni.
Noua lege a valorilor mobiliare obliga, insa, actionarii cu detineri de peste 90% sa initieze oferte publice de preluare (achizitia tuturor actiunilor libere la tranzactionare) pentru a delista companiile.
Datorita acestei prevederi, in Adunarea Generala a Actionarilor Ana Electronic din 26 martie se va discuta initierea unei oferte publice de preluare din partea Ana Group si posibilitatea transformarii Ana Electronic in societate inchisa. 
Obiectul de activitate al ANA Electronic este comertul cu amanuntul al articolelor si aparatelor electronice si electrocasnice. De-a lungul ultimilor ani la Ana Electronic, au fost desfasurate si activitati de asamblare de televizoare marcile Samsung (Korea), Seleco (Italia), AKAI (Japonia) si SONIC (marca proprie apartinand ANA Electronic), ultimele doua fiind asamblate si in prezent.
Cifra de afaceri a companiei a fost de 146 de miliarde lei (6,7 milioane dolari) in 2000, si 297 miliarde lei (10,2 milioane dolari) anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO