Companii

Apa Staretului prelungeste oferta publica

24.05.2005, 19:02 22

Procesul de vånzare a 30% din compania Apa Staretului, cu termen initial de finalizare pentru ziua de ieri, se va prelungi påna pe 22 iunie.

"Investitorii sunt putin reticenti la nou, in conditiile in care Apa Staretului este unul dintre putinele IPO-uri aparute pe piata financiara romåneasca. Mai mult, brokerii nu sunt interesati de promovarea acestei oferte. Speram ca prelungirea termenului de derulare a ofertei sa acorde mai mult timp investitorilor institutionali pentru analizarea acestei oportunitati", a declarat Lucian Fulea de la Finans Securities, societatea de brokeraj care se ocupa de plasarea celor 653.000 de actiuni din cadrul ofertei.

Cu aproximativ o luna in urma, un grup de investitori britanici a lansat o oferta publica initiala, operatiune prin care incearca atragerea unor fonduri de aproape 500.000 de euro. Banii sunt necesari lansarii unei ape minerale premium, marca ce va fi asociata cu imaginea Arhiepiscopiei TÃ¥rgoviste.

"Perioada de 20 de zile a oferit relativ putin timp pentru analiza si luarea unei decizii de investitii intr-o afacere noua. Procesul decizional de plasamente al investitorilor institutionali necesita insa o perioada mai indelungata. Mai mult, pentru anumiti investitori, oferta este prea mica. In plus, conform reglementarilor CNVM, nu este permisa publicitatea inainte de aprobarea prospectului de oferta", a spus Fulea. Conform planului de extindere, fondatorii companiei si-au propus un profit de aproape 1,5 miliarde de lei (40.000 euro) pentru 2005, urmånd ca pentru 2006 si 2007 profitul sa depaseasca nivelul de 16 miliarde de lei pe an, aferent unor vånzari de 57 de miliarde de lei pe an.

In cazul in care oferta se va incheia cu suces, se are in vedere listarea companiei pe bursa electronica Rasdaq. dan.zavoianu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO