Companii

Artrom vrea sa-si dubleze afacerile

19.04.2004, 00:00 13

Producatorul de tevi din otel fara sudura Artrom Slatina asteapta in acest an o cifra de afaceri de peste doua ori mai mare fata de 2003, valoarea acesteia urmand sa ajunga conform Bugetuluui de Venituri si Cheltuieli, la 2.668 miliarde de lei fata de 1.066 miliarde de lei cu un an in urma. Chiar daca productia de tevi a companiei este programata sa creasca in acest an, nu acesta este principalul motiv pentru care conducerea Artrom se asteapta la cresterea cifrei de afaceri.
"Vom infiinta un departament de comert cu produse metalurgice care va prelua activitatea comerciala a actionarului nostru majoritar in Romania," spune Alexandru Popescu, directorul Artrom. Producatorul roman de tevi este controlat in porportie de 80,5% de grupul rusesc TMK. Rusii vor prelua in urmatoarele luni si Combinatul Sidererurgic Resita, principalul furnizor de materii prime pentru Artrom.
Artrom se asteapta si la o crestere de 10% a productiei de tevi, care ar urma sa atinga in acest an 66.000 de tone. In plus la cresterea valorii vanzarilor Artrom va contribui si cresterea pretului de pe piata otelului, 20% numai de la inceputul acestui an.
Profitul prevazut de bugetul de venituri si cheltuieli al companiei ar urma sa ajunga la 9,2 miliarde de lei, valoare similara in termeni reali cu cea inregistrata anul trecut, cand profitul s-a ridicat la 8 miliarde de lei. Titlurile Artrom sint cotate la Bursa de Valori Bucuresti, unde ultima tranzactie s-a realizat la 15.300 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de 5,5 milioane de dolari.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO