Companii

Energia se mută online: Transelectrica poate controla cu mouse-ul ce se întâmplă la o staţie din Braşov

Energia se mută online: Transelectrica poate controla cu mouse-ul ce se întâmplă la o staţie din Braşov

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Roxana Petrescu

03.11.2011, 12:20 1014

Transelectrica împreună cu firma Nova Industrial au realizat primul sistem de monitorizare online şi diagnoză a stării tehnice a tuturor echipamentelor dintr-o staţie electrică de înaltă tensiune din România, localizată în Braşov.

Proiectul este unul pilot, dar ar urma să fie extins în contextul în care Transelectrica încearcă să realizeze o reţea inteligentă (Smart Grid) dedicată monitorizării online şi diagnosticării staţiilor electrice din reţeaua naţională de transport a energiei electrice.

"Prin implementarea sistemelor de monitorizare online şi diagnosticare a staţiilor electrice de înaltă tensiune, pe lângă faptul că vom îmbunătăţi siguranţa în funcţionare a instalaţiilor, vom reduce şi costurile de întreţinere", spune Horia Hăhăianu, directorul general al Transelectrica.

Sistemul implementat la Braşov a fost realizat dintr-o serie de echipamente create şi fabricate în România în proporţie de 100%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO