Companii

Equest Balkan, 100 mil. euro in imobile

15.12.2005, 19:39 22

Compania de investitii imobiliare Equest Balkan Properties din Marea Britanie va investi 100 de milioane de euro in achizitia de proiecte de birouri si spatii comerciale pe piata romaneasca.

"Piata romaneasca va absorbi jumatate din sumele pe care fondul le-a pregatit pentru intreaga regiune, de aproximativ 200 de milioane de euro. Ne asteptam ca piata imobiliara romaneasca sa ofere un randament anual de 9-10% pentru investitiile pe care le vom face", a precizat Ionut Costea, membru al consiliului de administratie al Equest.

Ionut Costea este si presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL), insa functia sa in cadrul Equest Balkan nu este una executiva.

Pe langa seful RBL, conducerea Equest Balkan Property este reprezentata de lordul Anthony St. John of Bletso, fostul ministru bulgar de externe Solomon Passy si Robin James.

"Fondurile pentru proiectele in care ne vom implica au fost deja asigurate prin emisiunea de actiuni pe care compania a realizat-o in cadrul Bursei din Londra, care a fost suprasubscrisa. Ne-am angajat deja in negocieri si speram sa finalizam primele achizitii in Romania in circa 2 saptamani", a mai spus Costea. Equest vizeaza proiectele de birouri si comerciale finalizate sau aproape de finalizare, iar primele achizitii vizeaza proprietati imobiliare din Bucuresti si Iasi. Equest este deja activ pe piata imobiliara din Bulgaria, ultimul proiect in care s-a implicat fiind un complex comercial de anvergura, potrivit lui Costea.

Investitorii institutionali straini au luat cu asalt piata imobiliara in ultimii 3-4 ani, sumele pregatite fiind de ordinul sutelor de milioane de euro. Principala problema intalnita de acesti investitori este lipsa unor proiecte imobiliare de anvergura, destinate segmentului investitional. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO