Companii

Euro Hotels isi extinde cu 5 milioane de euro hotelul din apropierea Garii de Nord

19.10.2006, 19:18 270

Compania Euro Hotels International, detinuta de omul de afaceri Dorin Cocos, sotul ex-consilierului prezidential Elena Udrea, va investi aproximativ 5 mil. euro pentru extinderea unui hotel in zona Polizu din Bucuresti, dupa ce a castigat o licitatie organizata de Primaria Capitalei.
"Avem in plan cresterea numarului de camere la 50, constructia unui restaurant si a unei sali multifunctionale, cu o capacitate de 100 de locuri", a declarat Andrei Ganciu, directorul general al companiei.
Actualul hotel din zona Polizu este construit pe un teren de 360 de metri patrati, suprafata pe care va fi extins in urma licitatiei fiind de 518 metri patrati.
La licitatie au participat firmele Euro Hotels International, Com Trans Viaggi si Dalli Exim. Pentru noile active, compania Euro Hotels International va plati o taxa de concesiune de 110.000 de lei (peste 31.000 de euro) pe an sau cinci euro/mp pe luna. Durata concesiunii este situata, potrivit reprezentantilor companiei, la 49 de ani. Dorin Cocos detine 50% din actiunile companiei Euro Hotels International, restul de actiuni fiind detinut de Mariana Cindea. Omul de afaceri Dorin Cocos a preluat luna trecuta, impreuna cu directorul general al Euro Hotels International, Andrei Ganciu, intregul pachet de actiuni al companiei Eurohotels si Asociatii, conform datelor din Monitorul Oficial.
Cocos si Ganciu detin fiecare cate 50% din actiunile companiei care are ca obiect principal de activitate hotelurile in urma preluarii participatiilor detinute de persoanele fizice Adina Mihalcea, Daniel Tone, Mihaela Claudia Constantinescu si Mihai Spiridon Cristu. Eurohotels si Asociatii are un capital social de 10.000 de lei (2.800 de euro), potrivit datelor din Monitorul Oficial.
Euro Hotels International detine in afara hotelului din zona Polizu, inca unul in apropierea Arcului de Triumf, capacitatea de cazare cumulata fiind de 25 de camere si cinci apartamente. "In acest moment, gradul de ocupare pentru cele doua locatii este de 70%", a adaugat Ganciu. Dorin Cocos nu a putut fi contactat. Tarifele hotelurilor Eurohotels se incadreaza in media tarifelor hotelurilor de trei stele din Bucuresti.
Pentru o camera single tariful este de 66 de euro pe noapte, pretul unui apartament dublu ajungand chiar si la 100 de euro. Tariful mediu la hotelurile de trei stele din capitala este de 78 de euro pe noapte pentru o camera single si 88 de euro pentru o camera dubla.
Piata hoteliera bucuresteana detine o rata de ocupare de 60-70%, ceea ce reprezinta o medie superioara celei europene. Piata hoteliera este tot mai efervescenta, principalii jucatori de pe aceasta piata fiind hotelurile de patru si cinci stele, ce castiga teren, aceste hoteluri de lux fiind deschise de lanturi hoteliere internationale.
Specialistii din turism sunt de parere ca industria hoteliera va atrage in urmatorii zece ani investitii de aproximativ 1,15 mld. euro, aceasta suma venind in special din partea investitorilor straini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO