Companii

Publicarea rezultatelor financiare gaseste A&D Pharma la o capitalizare de 530 mil. euro

Publicarea rezultatelor financiare gaseste A&D Pharma la o capitalizare de 530 mil. euro

Click pentru imaginea intreaga

29.08.2007, 18:19 31

Grupul farmaceutic A&D Pharma, care detine distribuitorul de medicamente Mediplus si lantul de farmacii Sensiblu, a inregistrat in prima jumatate a acestui an vanzari nete consolidate neauditate de 199,1 mil. euro, in crestere cu 35% comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit datelor preliminare transmise Bursei din Londra.
"Vanzarile din primele sase luni sunt in linie cu estimarile noastre pentru intregul an. In cea de-a doua decada a anului sunt convins ca vom pastra ritmul de crestere inregistrat de pana acum la nivelul cifrei de afaceri", a declarat Dragos Dinu, CEO al A&D Pharma, intr-un interviu acordat recent ZF. Dinu a precizat ca aceasta estimare are la baza schimbarile legislative din luna aprilie, care au presupus trecerea insulinelor si a unei parti din medicamentele oncologice de la farmaciile de spital la cele cu circut deschis. Efectele acestei schimbari vor fi vizibile mai ales in a doua parte a anului. De asemenea, businessul A&D Pharma ar putea fi influentat si de modificarea adaosurilor de farmacie si distributie care urmeaza sa intre in vigoare incepand din noiembrie.
Astfel, Mediplus, divizia de distributie a A&D Pharma, a inregistrat vanzari de 170,1 mil. euro in prima jumatate a acestui an, in crestere cu 33% de la 127,6 mil. euro in perioada similara din 2006. Cota de piata de Mediplus la nivelul intregii piete farmaceutice a fost de 18% in perioada iulie 2006-iunie 2007, potrivit datelor Cegedim citate de companie.
Sensiblu a inregistrat vanzari neconsolidate de 56,2 mil. euro, in crestere cu 35% de la 41,7 mil. euro in prima jumatate din 2006.
Aceste rezultate neconsolidate includ vanzari de 27,2 mil. euro de la Mediplus catre Sensiblu.
De asemenea, A&D Pharma a anuntat un parteneriat strategic cu Colgate-Palmolive, urmand ca Mediplus sa distribuie produsele de ingrijire orala si cosmeticele acestora pe piata romaneasca. In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor de la sfarsitul lunii iunie, s-a aprobat plata dividendelor in valoare totala de 3,56 mil. euro.
Actiunile A&D Pharma se tranzactioneaza incepand cu toamna anului trecut pe piata AIM a Bursei din Londra, sub forma de Global Depositary Receipts (GDR - titluri care au in spate actiuni ale companiei). Ultimele tranzactii cu actiuni A&D Pharma s-au inchis la 15,88 euro pentru un GDR. La acest nivel de pret capitalizarea companiei a ajuns la 529, 3 mil. euro.
A&D Pharma are in vedere in acest an continuarea politicii de extindere regionala, inceputa in 2006 prin infiintarea unui distribuitor in Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO