Companii

RIF nu se mai uita spre alte afaceri in 2001

28.05.2001, 00:00 29



Activitatea The Romanian Investment Fund (RIF), administrat de East Fund Management (EFM), se va concentra, in acest an, asupra cresterii valorii investitiilor din anii anteriori si asupra vanzarii participatiilor profitabile, dar nu va efectua noi plasamente, a declarat Florin Dolea, directorul general al EFM, citat de Mediafax.

"Majoritatea companiilor in care am investit au inregistrat o evolutie pozitiva in primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, mai ales datorita restructurarii si masurilor de dezvoltare luate in decursul ultimilor ani, dar si a imbunatatirii climatului economic in ultimele 12 luni" a adaugat Dolea.

"Cifra de afaceri inregistrata in primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a crescut in termeni reali la majoritatea companiilor in care am investit.

Cifrele sunt mai mari cu 11% la Policolor, 35% la First Logistic & Distribution, 39% in cazul societatii Rolast Pitesti si chiar cu 60% in cazul IMSAT.

Principalele investitii ale fondului sunt: Policolor, Rolast Pitesti, Tec Miaco, Hobas Tub Romania, Comtel Rom, IMSAT, Terapia Cluj - Napoca, Titan Mar, si First Logistic & distribution.

RIF a fost lansat in anul 1997 si are o o durata de cinci ani, 2001 fiind ultimul an de activitate. Actiunile fondului sunt listate la bursa din Dublin.

Fondul investeste prin achizitionarea de actiuni in companii romanesti, private sau publice, mijlocii sau mari, care au acces limitat la investitii pe termen lung, dar un potential semnificativ de crestere. In general, RIF investeste intre unu si cinci milioane de dolari in fiecare proiect, valoarea totala de investitii a fondului fiind de 65 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO