Companii

SABMiller reorganizeaza Aurora Brasov si da afara 30% din personal

02.09.2004, 00:00 23

Compania de bere Aurora  Brasov , preluata in acest an de gigantul  SAB Miller, a anuntat ca isi va reorganiza structura organizatorica si va rreduce numarul de salariati cu 30%, realizand externalizarea unor servicii si activitati auxiliare.
"In conditiile unei piete nationale puternic concurentiala, procesul de reorganizare de la Aurora Brasov este necesar pentru a asigura buna derulare a activitatii companiei pe termen mediu si lung", a declarat Octavian Buzoianu, presedintele Consiliului de Administratie al Aurora S.A..
Prin externalizarea unor servicii si activitati auxiliare, va exista posibilitatea transferarii unei parti a angajatilor catre noile operatiuni, sustin reprezentantii companiei.
Aurora Brasov a fost unul din performerii anului trecut pe piata romaneasca a berii, inregistrand o crestere a vanzarilor de 26,8% pana la 664.000 hectolitri si atingand o cota de piata de 5,2%. Capacitatea de productie a fabricii este de 680.000 de hectolitri.
Inainte de preluarea de catre SAB Miller, Aurora era una din ultimile oportunitati atractive de achizitie pentru grupurile internationale de pe piata romaneasca a berii, compania fiind curtata pe rand, in ultimii ani, de majoritatea jucatorilor importanti. Principalele atuuri ale companiei sunt fidelitatea consumatorilor din zona centrala a tarii fata de marcile Aurora si Ciucas si starea tehnologica buna, urmare a investitiilor de circa 30 de milioane de dolari din ultimii zece ani.
SABMiller a cumparat Bere Aurora de la salariatii companiei, deveniti actionari in 1995, cand compania s-a privatizat prin metoda MEBO.
SABMiller, al treilea producator mondial de bere si detinatorul marcilor Ursus si Timisoreana, a preluat  in luna mai. Achizitia a readus SABMiller pe locul doi in topul jucatorilor de pe piata romaneasca de bere.
SABMiller avea, inaintea preluarii, patru fabrici de bere in Romania - la Timisoara, Buzau, Pitesti si Cluj - si o cota de 15,3% din piata.
Piata romaneasca de bere, de 12,8 milioane hectolitri anual, sau 500 - 550 milioane euro, este una dintre cele mai concurentiale din Europa. Primii patru jucatori de pe piata fac parte din grupuri internationale ce se afla in topul primilor cinci producatori de bere din lume: Brau Union Romania face parte din grupul Heineken, SABMiller Romania si Interbrew Romania sunt filialele locului trei, respectiv unu mondial, iar Tuborg Romania face parte din grupul danez Carlsberg - locul cinci.
In acest an piata berii a mers destul de prost in ciuda unui inceput foarte bun.Vremea capricioasa din aceasta vara i-a afectat pe toti jucatorii. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO